EAS ja KredEx jätkaksid ka ühinedes sihtasutusena

PM Majandus
Copy
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto: Madis Veltman

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teeb valitsusele ettepaneku, et KredExi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ühinemisel tekkiva uue organisatsiooni juriidiline vorm võiks ka tulevikus olla sihtasutus.

«Sihtasutus on uue organisatsiooni loomiseks kõige paindlikum juriidiline vorm. Nii EASi kui KredExi pea 20 aasta pikkune töö sihtasutusena on end tõestanud ning mõistlik on nii jätkata,» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Ühendamise juhtkomisjon leidis juriidilisele analüüsile tuginedes, et kõige otstarbekam on ühendada EAS KredExi juurde, sest KredExi teenuste ja struktuuri tõttu ei kaasne pikki ja keerukaid menetlusi finantsinspektsiooniga ega rahvusvaheliste laenulepingute muutmist ja tagatiste ümberregistreerimist.

Sutt rõhutas, et vaatamata sellele on uues asutuses KredExil ja EASil võrdne roll. Tema sõnul on uue ühingu eesmärk toetada ettevõtlust Eestis, suurendada meie rahvusvahelist konkurentsivõimet, nähtavust ning atraktiivsust äri-, elu- ja õpipiirkonnana.

Rohe-, digi- ja innovatsioonipööre ning kapitalituru mitmekesistamine on eesmärk ka edaspidi, toonitas minister. «Jätkame ka hoonete energiatõhusamaks muutmisega, mis on meie kliimas möödapäästmatu ning oluliseks osaks rohepöördest,» lisas Sutt. «Inimestele ja ettevõtetele tähendab ühendamine eelkõige paremaid avalikke teenuseid, ühtset teenindusstandardit, e-teeninduskeskkonda ja suhtluskanalit.»

Valitsus hakkab ühendasutuse juriidilise vormi üle arutama lähinädalatel. Ühinemine on kavas läbi viia järgmise aasta alguseks, siis selgub ka organisatsiooni uus nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles