Eesti elektriautode laadimisplatvorm laienes Lätti

PM Majandus
Copy
Eleporti 160kW võimsusega ülikiire elektriautode laadija.
Eleporti 160kW võimsusega ülikiire elektriautode laadija. Foto: Eleport OÜ

Elektriautode laadimisplatvorm Eleport avas neljapäeval Läti esinduse. Aasta lõpuks loodavad nad püstitada lõunanaabrite juures paarkümmend laadimispunkti, seejärel on sihiks Leedu turg.

Eleporti tegevjuhi Raul Potisepa sõnul on neil Eesti puhul plaan liikuda aastase kahekordse kasvu tempos ehk järgmiseks aastaks oleks avatud üle 200 laadimispunkti. «Läti puhul näeme võimalust avada aasta lõpuks esimesed 20 laadimispunkti ning Leedu turule sisenemine on meil plaanis järgmisel aastal,» ütles Potisepp.

Lätti tahab Eleport paigaldada kõige uuema tehnoloogiaga kiir- ja poolkiirlaadijaid ja liita sellega juba rajatud laadimispunktid.

Ettevõte kaasas hiljuti Skype’i asutajatelt ja Scandium Kinnisvaralt laienemisplaanide elluviimiseks pea miljon eurot. Tegevjuhi sõnul aitavad need investeeringud laienemist jätkata. «Arvestades, et elektriautode turg on hüppeliselt kasvamas ning vähem kui 10 aastaga eeldatavalt see 50-kordistub, siis võime seoses kiire kasvuga kaaluda täiendava kapitali kaasamist,» selgitas Potisepp.

Eleport on tehnoloogiapõhine ettevõte, mille äri keskmes on laadimisvõrgustiku arendamine. Lisaks oma taristu arendamisele võimaldab Eleporti laadimisplatvorm isikliku laadija ühendamise Eleporti laadimisvõrgustikuga ning seeläbi laadimise jagamisteenuse pakkumise.

Eleporti laadimisvõrgus on praegu 104 avalikku laadimisjaama, millest 34 on kiirlaadijad ning 70 poolkiirlaadijad. Eleporti laadimisjaamad kasutavad vaid taastuvenergiat. Eleport tegeleb ka laadimisseadmete müügi ja hooldusega ning elektriautode täisteenusrendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles