Hiina keelab teleekraanil naiselikud mehed

Copy
Hiina-Kanada popstaar Kris Wu peeti paar nädalat tagasi kinni vägistamissüüdistuste tõttu.
Hiina-Kanada popstaar Kris Wu peeti paar nädalat tagasi kinni vägistamissüüdistuste tõttu. Foto: MARK BLINCH

Hiina valitsus keelas televisioonis naiselike meeste näitamise ja andis telekanalitele käsu edendada n-ö revolutsioonilist kultuuri.

President Xi Jinping soovib tugevdada Kommunistliku Partei kontrolli äri, hariduse, kultuuri ja usu üle. Ettevõtteid ja eraisikuid survestatakse aitama ellu viia presidendi nägemust võimsamast Hiinast ja tervemast ühiskonnas.

Partei on juba kärpinud laste juurdepääsu veebimängudele ja püüab jagu saada üldsuse «ebatervest» huvist kuulsuste elude vastu.

Nüüd said telekanalid korralduse teha lõpp naiselikele meestele ja normist kõrvalekalduvale esteetikale ekraanidel, ütles televisiooni järelevalveorgan.

Võimud kardavad, et Lõuna-Korea ja Jaapani androgüünsed või naiselikest meeslauljatest ja -näitlejatest eeskuju ammutavad Hiina popstaarid ei suuda innustada noori mehi maskuliinsust hindama.

Teleprogrammid peavad hoiduma reklaamimast «vulgaarseid internetikuulsusi» ning rikkuse- ja kuulsuseiha. Selle asemel tuleb edendada traditsioonilist hiina kultuuri, revolutsioonilist kultuuri ja arenenud sotsialistlikku kultuuri, nõuavad võimud.

Kolmapäevast jõustus ka seadus, mis keelab alla 18-aastasel üle kolme tunni nädalas internetimänge mängida ja keelab koolipäevadel mängimise sootuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles