Leedu teeb turistidele välja iga kolmanda öö

BNS
Copy
Vilniuse valgusfestival 2021
Vilniuse valgusfestival 2021 Foto: Go Vilnius

Leedu valitsus kompenseerib turistidele järgneva kahe kuu jooksul iga kolmanda hotelliöö lootuses sellega riiki rohkem külastajaid meelitada. Raha eraldati selleks 750 000 eurot.

Majandus- ja innovatsiooniminister Aušrinė Armonaitė ootab, et neljapäevast kehtivat uut meedet võiks kasutada vähemalt 20 000 turisti.

«Keskmiselt kulutab turist Leedus 350 eurot. Mõistagi me loodame paljude turistide tulekut ja meie hinnangul võib see meede suurendada turistide arvu vähemalt 20 000 võrra,» ütles minister pressikonverentsil.

Armonaitė sõnul oodatakse eeskätt seda, et turistid jääksid Leetu pikemaks ajaks. «Statistika näitab, et inimesed veedavad Leedus 2,4 ööd ja Lätis üle nelja öö,» täpsustas ta.

Esialgselt kehtib see meede kuni 8. novembrini, kuid kui see osutub tõhusaks, siis võidakse seda pikendada.

Valitsuse turismiagentuuri juht Dalius Morkvėnas ütles, et projektis osaleb üle saja majutusettevõtte, sealhulgas umbes 40 hotelli.

«Turist näeb internetti sirvides hüpikaknas eribännerit ja see pakub külastusvõimalust Leetu. Kui nad seda teha tahavad, tuleb neil oma e-posti aadress jätta ja neile saadetakse broneerimiseks eraldi kood,» selgitas ta.

Leedus peatus eelmisel aastal pool miljonit välisturisti, mida oli 73 protsenti vähem kui 2019. aastal. 2021. aasta esimesel poolel kahanes turistide hulk 30 protsenti võrreldes sama ajaga 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles