Itaalia politsei otsis läbi hiinlaste omandusse läinud droonifirma

BNS
Copy
Droon. Pilt on illustratiivne.
Droon. Pilt on illustratiivne. Foto: Remo Tõnismäe

Itaalia politsei otsis läbi sõjaväedroonidele spetsialiseerunud firma, mille on tõenäoliselt ebaseaduslikult ära ostnud Hiina firmad, et omandada sel viisil vajalik oskusteave.

Finantskuritegude politsei sõnul on nad tuvastanud kolm Itaalia ja kolm Hiina juhti, keda kahtlustatakse relvastuse levitamise ja strateegiliste Itaalia firmade kaitse seaduse rikkumises.

Pordenone politsei selgitas välja, et üks Hongkongi firma ostis 2018. aastal kõvasti ülepaisutatud hinnaga 75 protsenti Itaalia firmast, millel on leping kaitseministeeriumiga.

Hongkongi firma taga oli keerukas ettevõtete võrgustik, mille niidid viisid kahe tähtsa Hiina valitsuse omanduses firmani, ütles politsei avalduses.

Itaalia võime müügist ei teavitatud, ehkki seadus nõuab seda, ja sõjaväedroonide eksporti Hiinasse ei deklarareeritud korralikult.

Politsei sõnul ei ostetud Itaalia firmat investeeringuga, vaid selle tehnoloogilise ja tootmist puudutava, seal hulgas sõjalise teabe hankimiseks. Tootmine oli kavas viia Hiina idaossa Wuxi linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles