Tänavu on kavas sukelduda Estonia juurde veel 3-4 korda (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ohutusjuurdluse Keskuse juht Rene Arikas Estonia vraki uurimislaeva Eva 316 pardal enne eelmist ekspeditsiooni Estonia uppumiskohta. Foto Madis Veltman, Postimees.
Ohutusjuurdluse Keskuse juht Rene Arikas Estonia vraki uurimislaeva Eva 316 pardal enne eelmist ekspeditsiooni Estonia uppumiskohta. Foto Madis Veltman, Postimees. Foto: Madis Veltman

Ohutusjuurdluse Keskuse (OJK) juht Rene Arikas kinnitas, et hanketeenuste leping Eesti Energiaga on sõlmitud ning järgmised uuringud Estonia uppumiskohas toimuvad niipea, kui hanked on läbi viidud ja sobivad partnerid leitud.

Arikas ütles, et leping sõlmiti Eesti Energiaga seetõttu, et keskuse enda võimekus hankeid läbi viia ei ole nii suurte hangete puhul piisav. «Hanketeenuste leping ja hankeplaan on avalikud dokumendid, igaüks võib ise vaadata, mis kvartalis ja mis töid on kavas teha,» märkis Arikas.

Esimesena tahetakse vee all läbi viia ferromagneetiline uuring, et tuvastada laevavraki, selle osade ning muude merepõhjas olevate metallesemete asukoht, suurus ja kuju. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles