Axel Springer pürgib digimeedia liidriks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Axel Springeri peakorter Berliinis.  
Axel Springeri peakorter Berliinis.  Foto: Fabrizio Bensch

Möödunud nelja­päeval teatas meediakontsern Axel Springer, et omandab ­veidi üle miljardi dollari eest veebiuudiste portaali Politico. Lisaks ­Politicole ja Politico ­Euroopa ­toimetusele, millest kuulus Axel Springerile juba varem pool, omandas Saksamaa suurkirjastus ka tehnoloogiauudiste portaali Protocol.

Politico Europe on ­Brüsselis 2014. aastal koos Axel Springeriga asutatud meediaväljaanne, mille registreeritud kasutajaskond kasvab üle kümne protsendi aastas ning mis jõudis 2019. aastal kasumisse.

Axel ­Springer on Euroopa suurim meediakontsern, mille kontrolli all on pea veerand Saksamaa ajaleheturust. Muuhulgas kirjastab kontsern Euroopa suurima tiraažiga tabloidi Bild, aga ka nn valge ajakirjanduse lipulaeva Die Welt.

Axel Springer on tegev 40 riigis ning Politico ­omandamine ­tähendab suurt sammu USA turul, kus kontsern soovib oma osakaalu ja turuosa kasvatada. Politicol on Ameerika Ühendriikides ja Euroopas kokku üle 700 töötaja.

Politico asutasid 2007. aastal Washington Posti endised ajakirjanikud John F. Harris ja Jim VandeHei ­poliitikauudiste portaalina. Portaali rahastas meedia­tööstur Robert Allbritton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles