Google vaidlustab Prantsusmaa 500 miljoni eurose trahvi

Copy
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: Charles Platiau

USA tehnoloogiahiid Google teatas kolmapäeval, et kaebab edasi Prantsuse konkurentsiameti otsuse määrata talle 500 miljoni eurone trahv, sest firma ei pidanud meediaettevõtetega läbirääkimisi nende sisu kasutamise üle, nagu nõuavad Euroopa Liidu autoriõiguse reeglid.

«Me ei ole mõningate õiguslike elementidega nõus ja peame trahvisummat ebaproportsionaalseks võrreldes meie pingutustega kokkuleppe saavutamiseks ja uue seaduse austamiseks,» ütles Google France'i juht Sébastien Missoffe.

Prantsuse konkurentsiamet määras trahvi juuli keskpaigas pärast seda, kui see otsustas, et Google pole pidanud heas usus meediaettevõtetega läbirääkimisi uudiste kuvamise tasu üle. Konkurentsiamet andis Google'ile 2020. aasta aprillis korralduse pidada firmadega kolme kuu jooksul kõnelusi.

«Me teeme jätkuvalt palju tööd, et seda juhtumit lahendada ja sõlmida kokkulepped. See hõlmab pakkumiste laiendamist 1200 meediafirmale, meie lepingute üksikasjade selgitamist ja me jagame rohkem andmeid, nagu nõudis Prantsuse konkurentsiamet juulikuises otsuses,» ütles Missoffe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles