RKAS kasvatas poolaastaga nii käivet kui kasumit

BNS
Copy
Riigi Kinnisvara tegevjuht Kati Kusmin.
Riigi Kinnisvara tegevjuht Kati Kusmin. Foto: Andres Haabu / Postimees

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) müügitulu kasvas tänavu esimesel poolaastal aastavõrdluses 13,9 protsenti, 73,9 miljoni euroni, puhaskasum kasvas samal ajal 14,3 protsenti, 15,2 miljoni euroni.

2021. aasta esimese kuue kuu jooksul müüs RKAS kinnisvara 10,5 miljoni euro väärtuses, mida oli 4,8 miljoni euro võrra enam kui mullu samal perioodil. Enim ehk 1,5 miljonit eurot teeniti Pärnus aadressil Pargi tänav 1 asuva kinnisvaraobjekti müügist, selgub RKASi kuue kuu aruandest.

Üüritulu teeniti aasta esimesel kuuel kuul 43 miljonit eurot, mida oli 600 000 euro võrra rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Peamiselt oli kasv tingitud valminud ja üürile antud arendusobjektidest ja indekseerimisest.

Vahendatud teenuste maht kasvas aastaga 2,6 miljoni euro võrra, 18,7 miljoni euroni. Seejuures oli esimese poolaasta alguse energiatarbimine võrreldes eelmise aastaga külmema ilma tõttu märgatavalt suurem ning samal ajal toimus ka energiahindade tõus.

Tänavu maksis ettevõte dividende välja 34 miljoni euro eest, millega kaasnes 7,3 miljoni euro suurune tulumaksu kulu. 2020. aastal oli väljamakstud dividende 40 miljonit eurot ja sellega kaasnes 10-miljonine dividendide tulumaksu kulu.

Ettevõtte aktsiakapital moodustas juulikuu lõpu seisuga 238,6 miljonit eurot, jäädes 2020. aasta lõpu tasemele. Ettevõtte omakapital oli juulikuu lõpu seisuga 422,9 miljonit eurot. Võrreldes möödunud aasta lõpu seisuga vähenes see 18,2 miljoni euro võrra, tingituna dividendide maksmisest ning aruandeaasta 15,2-miljonisest kasumist.

Ettevõtte juhtkonna sõnul avaldus Covid-19 viiruse mõju 2021. aasta esimesel poolaastal osalistes tarneraskustes seoses arendusprojektidega ning ehitushindade kasvus. «Tagamaks Covid-19 tingimustes hoonete parem sisekliima, oleme eritähelepanu all hoidnud ventilatsioonisüsteemide toimimise,» kirjutas juhtkond aruandes.

Käesoleva aasta kuue kuu kokkuvõttes on ettevõte juhtkonna hinnangul püsinud seatud eesmärkide ja valitsussektori limiitide piires.

Tänavu juulikuu lõpu seisuga oli RKASi varaportfellis 583 kinnistut 993 hoonega, suletud netopinnaga 1 miljon ruutmeetrit.

RKASi peamine ülesanne on riigilt ülevõetud kinnisvara saneerida, läbipaistvalt ja efektiivselt arendada ja hallata ning riigivalitsemiseks mittevajalik vara võõrandada. Ettevõte kuulub Eesti riigile ja selle aktsiaid valitseb rahandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles