LHV panga juht: tahame saada Eesti suurimaks pangaks

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
LHV panga juhatuse liige Kadri Kiisel peab oluliseks panga kasvu.  
LHV panga juhatuse liige Kadri Kiisel peab oluliseks panga kasvu.  Foto: Sander Ilvest

Panganduses käib digiteerimine. LHVs hakkab mobiilipanganduse klientide arv kinni püüdma internetipanga kasutajate arvu. Kiire kasvu on teinud ka nutiseadmetega maksmine. LHV panga juht Kadri Kiisel räägib nii juhi kui investori kogemusele toetudes muudatustest, mis pangandust ees ootavad.

Tähtajaline hoius vajub olematu intressi tõttu varjusurma. Kui kõrgele peaks tõusma hoiuseintress, et inimesed avastaks unustatud tähtajaliste hoiuste tegemise?

Kliendid on lähiajaloos kasutanud tähtajalist hoiust raha kogumise ja kasvatamise eesmärgil. Selle põhjuseks on olnud alternatiivide puudumine ja madal teadlikkus. Arvan, et tulevikus ei saavuta tähtajaliste hoiuste populaarsus kunagi ajaloolisi tasemeid, kuna see pole lihtsalt raha kasvatamise viis ja klientidel on palju rohkem võimalusi oma säästude hoidmiseks. Intressikeskkond on praegu paraku selline, et tähtajalisi hoiuseid tehakse väga vähe. Atraktiivne intressitase on 1 protsendi juures, mida maksame näiteks oma Au-klientidele. Kliendid, kes on natukenegi investeerimisega kokku puutunud ja soovivad hoiustamise asemel raha kasvama panna, ei lepi sellise intressiga.

Kuidas investeerite oma raha?

Minu tee investeerimise juurde oli tagasihoidliku eestlase oma, kes ei tunne end investeerides päris mugavalt. Tänaseks on mul huvist ja teadlikkuse kasvust tulenevalt portfell välja kujunenud.

Ma ei ole eriti hea säästja ja minu jaoks ongi investeerimine rohkem raha paigutamine kindlasse kohta, kust seda on keerulisem välja võtta ja kus see kasvab. Enda näitel näen, et investeerimiseks on valmis iga inimene. Tuleb lihtsalt alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles