Logistikafirma Schenker lõi idufirmadesse investeeriva üksuse

PM Majandus
Copy
DB Schenker.
DB Schenker. Foto: Manfred Segerer, via www.imago-images.de/Scanpix Baltics

Logistikafirma DB Schenker lõi riskikapitali investeerimise üksuse Schenker Ventures, mis hakkab uutesse logistikavaldkonna ärimudelitesse ning idufirmadesse suunama nii raha, vahendeid kui ka ekspertteadmisi.

AS Schenker Eesti juhatuse liikme Kristo Vrageri sõnul oodatakse programmiga liituma ka Eesti ettevõtteid, mis otsivad suurt ja tugevat partnerit, et oma logistikaga seotud toodet või teenust koos edasi arendada.

«Schenker Venturesi üks põhimõte on, et idufirmale jääb piisavalt vabadust ja täielik kontroll oma ettevõtmise üle. Meie loome keskkonna, mis võimaldab rahastuse, võrgustiku, kontaktide, kliendibaasi ning valdkonna teadmistega iduettevõtetel kiiresti kasvada,» ütles Vrager.

DB Schenkeri riskikapitali üksusel on kaks haru. Esimene ühendab DB Schenkeri praegused ühisprojektid enam kui 50 idufirmaga ning kaasab pikaajalise investorina uusi, et arendada ja kujundada peamiselt digitaalseid, tehnoloogilisi ning jätkusuutlikkusega seotud logistikavaldkonna ärimudeleid.

Teine haru luuakse koos rahvusvahelise digitaliseerimise ning riskikapitali nõustamisettevõttega MVP Factory, et leida idufirmadele kõik vajalikud ressursid ja käivitada edukaid logistikaga tegelevaid ettevõtteid.

130 riigis 74 000 töötajaga tegutsev DB Schenker on logistikaettevõte, mis pakub maismaa-, õhu- ning veetranspordi teenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles