Järgmisel nädalal külastab Tallinna kolm kruiisilaeva

BNS
Copy
Kruiisilaev Mein Schiff 1 sai eelmisel aastal Kieli sadamas suurte ristluslaevade keskkonnakahjulikkuse vastu protestivate aktivistide meeleavalduste sihtmärgiks
Kruiisilaev Mein Schiff 1 sai eelmisel aastal Kieli sadamas suurte ristluslaevade keskkonnakahjulikkuse vastu protestivate aktivistide meeleavalduste sihtmärgiks Foto: Petra Nowack via www.imago-images.de/imago images/penofoto

Eeloleval nädalal on Tallinna Vanasadamasse oodata kolme kruiisilaeva.

Kolmapäevaks jääb Vanasadama kai äärde 19-tekine ja 323 meetrit pikk MSC Seaview, mis saabub Tallinna Stockholmist otse lõunasse jäävast Nynäshamnist. Malta lipu all seilav laev on kolm aastat vana ja selle ehitamine läks maksma 700 miljonit eurot.

Laupäeval väisab Tallinna 251 meetrit pikk Oceania Marina, mis seilab Marshalli saarte lipu all. Laev ehitati kümme aastat tagasi Itaalias 500 miljoni euro eest. Alus viibib Kopenhaagenist alanud ja Stockholmis lõppeval kümnepäevasel reisil. Tallinna saabub alus Klaipėda ja Riia kaudu ning siirdub edasi Kotkasse.

Pühapäeval külastab Tallinna Mein Schiff 6. Kielist algaval ja seal ka lõppeval nädalasel ringreisil olev alus saabub Stockholmist ning siirdub pärast Tallinnast lahkumist Rostocki lähedal olevasse Warnemünde sadamasse. Malta lipu all sõitev neli aastat vana Mein Schiff 6 on 295 meetrit pikk ja selle ehitusmaksumus oli 500 miljonit eurot.

Tallinna Sadama graafikus seisab ka Mein Schiff 1 külastus, kuid Cruisemapperi andmetel viibib laev sel ajal hoopis Lõuna-Norra rannikuringil. Samuti on graafikus MS Europa külastus, kuid Cruisemapperi järgi on alusel plaanis sel ajal hoopis Hamburgist Mallorcale seilata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles