Netikelmid petsid neljalt inimeselt välja ligi 45 000 eurot

BNS
Copy
Internetikelmid petsid neljalt Harjumaa elanikult välja kokku ligi 45 000 eurot.
Internetikelmid petsid neljalt Harjumaa elanikult välja kokku ligi 45 000 eurot. Foto: Arvo Meeks

Internetikelmid petsid neljalt Harjumaa elanikult välja kokku ligi 45 000 eurot.

 

Põhja prefektuuri teatel helistas teisipäeval 47-aastane naisele vene keelt kõnelev naine, kes esitles end Swedbanki töötajana ja teatas, et tema arvelt proovib keegi teha makset internetkaupluses. Hiljem teatas naisele helistanud mees, et teeb parajasti naise pangakontol tehinguid ja palus need kinnitada PIN1 ja PIN2-koodidega, mida naine tegi paar korda. Mees vestles temaga veel natuke aega ja siis katkestas kõne. Kahju on kokku 26 017 eurot ja 88 senti.

Teisel juhtumil helistas 71-aastasele naisele inimene, kes tutvustas ennast SEB Panga töötajana. Helistaja väitis, et keegi üritab varastada naise pangakontolt raha ja pakkus võimalust kontot kaitsta. Kannatanu sisenes internetipanka, tal paluti sisestada PIN2-kood ja oodata, kuni kontrollimine käib. Lisaks küsiti naiselt pangakaardi andmeid, mida ta ei andnud. Kontot kontrollides avastas naine, et sealt on tehtud makseid kokku 11 995 euro ulatuses.

50-aastasele mehele helistas mees, kes tutvustas ennast LHV Panga töötajana ja ütles, et pangas toimus andmete levik ja selleks on vajalik uuendada andmeid. Selleks paluti mehel sisestada mobiil-ID kaudu PIN1 ja PIN2, mille järel selgus, et see oli pettus ja avaldaja LHV pangaarvelt oli kantud 3400 eurot Tinkoff Quasicashi arvele.

Lisaks helistati 20-aastasele naisele, tutvustati end Swedbanki töötajana ja väideti, et keegi üritab varastada tema pangakontolt raha. Naiselt küsiti tema ligipääsuandmeid, mida ta ka andis, sest uskus, et helistatakse pangast. Seejärel avastas ta, et tema Swedbanki kontolt on tehtud ülekanne suurusega 3109 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles