Keskmine brutopalk kasvas teises kvartalis 7,3 protsenti

BNS
Copy
Foto: Thomas Trutschel

Statistikaameti andmete kohaselt oli keskmine brutokuupalk teises kvartalis 1538 eurot, mis on 7,3 protsendi võrra suurem kui aasta tagasi samal ajal.

Kõige kõrgemad on palgad Harju- ja Tartumaal ning info ja side, finants- ja kindlustustegevuse ning energeetika tegevusaladel, teatas statistikaamet.

Statistikaameti analüütiku Argo Tarkiaineni sõnul tõusis keskmine brutokuupalk sedavõrd suures mahus viimati 2019. aasta kolmandas kvartalis.

«Tänavu teises kvartalis oli kõrgeim brutokuupalk jätkuvalt Harjumaal ja Tartumaal. Madalaimat palka teeniti Hiiumaal ja Valgamaal, kus see oli üle 350 euro võrra väiksem Eesti keskmisest,» ütles Tarkiainen.

«Kõige enam kasvasid palgad aastaga aga just Hiiumaal ja ka Läänemaal, väikseim palkade tõus oli Võrumaal ning Põlvamaal,» lisas ta.

Keskmine brutokuupalk on jätkuvalt 2761 euroga kõrgeim info ja side tegevusalal, 2545 euroga finants- ja kindlustustegevuses ja 2124 euroga energeetikas.

Madalaimat palka teeniti aga 884 euroga majutuse ja toitlustuse, 1124 euroga kinnisvaraalase tegevuse ning 1208 euroga kunsti, meelelahutuse ja vaba aja tegevusaladel.

Võrreldes 2020. aasta teise kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk kõige enam 17,7 protsendiga mäetööstuses ning 12,2 protsendiga tervishoiu ja sotsiaalhoolekande tegevusaladel. Väikseim tõus oli 0,3 protsendiga energeetikas ning 1,8 protsendiga finants- ja kindlustustegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles