Börsifirmadel on heade tulemuste aeg

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kaks nädalat tagasi toimus Tallinki uue shuttle-laeva MyStar ristimine ja vettelaskmine Rauma laevatehases, kus osales president Kersti Kaljulaid. Tallinki nõukogu liikmed Toivo Ninnas (vasakul) ja Enn Pant (keskel) on juba märkinud miljonite eurode väärtuses Tallinki aktsiaid. 
Kaks nädalat tagasi toimus Tallinki uue shuttle-laeva MyStar ristimine ja vettelaskmine Rauma laevatehases, kus osales president Kersti Kaljulaid. Tallinki nõukogu liikmed Toivo Ninnas (vasakul) ja Enn Pant (keskel) on juba märkinud miljonite eurode väärtuses Tallinki aktsiaid. Foto: Sander Ilvest

Kui Eesti esimese kvartali võimas 5,4-protsendiline majanduskasv läks meie börsiettevõtetest mööda, siis teise, eelduste kohaselt veelgi suurema kasvuga kvartali mõju on juba märgatavam.

Teises kvartalis on majandus ja ettevõtete aktiivsus kasvanud nii hästi, et LHV tõstis märgatavalt finantsplaani ehk majandustulemuste prognoose. Võrreldes veebruaris avaldatuga, mil avaldati eelmine plaan, tõstis pangandusgrupp selle aasta tulude prognoosi kümne miljoni euro võrra, 131,5 miljoni euroni, ja kasumiprognoosi koguni 12 miljoni euro võrra, 53,85 miljoni euroni ehk tervelt 29 protsendi võrra. Juba LHV teise kvartali majandustulemused olid üsna võimsad. Kontserni käive kasvas 49 protsenti, 32,8 miljoni euroni, jäädes alla vaid pesutootja Silvano FG ja kinnisvaraarendaja Arco Vara tulude kasvule. LHV kasum kasvas 3,6 korda, 12,9 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles