Circle K: toornafta hinnalanguse mõju kütusehinda ei jõua (2)

BNS
Copy
Balti riikide võrdluses on Eesti mootoribensiini jaehind hetkel kõige kõrgem.
Balti riikide võrdluses on Eesti mootoribensiini jaehind hetkel kõige kõrgem. Foto: Mihkel Maripuu

Kütusemüüja Circle K teatel on toornafta hinnad maailmaturul võrreldes juulikuuga augustis veidi langenud, kuid jaehindadesse see langus tõenäoliselt ei jõua, kuna euro suhtes kallinev dollar tasandab hinnalanguse mõju.

«Toornafta maailmaturu hinnad on augustis kõikunud. Kõige kõrgem, Brenti toornafta hind oli 72,89 dollarit barreli kohta ning madalam 65,18 dollarit barreli kohta,» ütles Circle K mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi pressiteate vahendusel.

Keskmiselt on senine augustikuu Brent toornafta hind püsinud 70 dollarit barreli juures, olles ligi 4 dollari võrra madalam kui juulikuus. «Toornafta hinnalanguse mõju tasandab aga euro suhtes kallinev dollar, mistõttu sisseostuhindades olulist muutust olnud ei ole,» tõdes Sassi.

Balti riikide võrdluses on Eestis mootoribensiini jaehind kõige kõrgem. Sassi sõnul on siinne kütus naaberriikide omast kallim, kuna meil kehtib Baltikumi kõrgeim aktsiisimäär. Samas on diislikütuse hind Eestis kõige soodsam tänu Leeduga võrdsele diislikütuse aktsiisimäärale ja teravale konkurentsiolukorrale Eestis, lisas ta.

Kütusehindade määramisel lähtub Circle K mootorikütuste sisseostuhinnast. «Maailmaturu hindade languse puhul oleme valmis kohe jaehindu alandama ka teenindusjaamades, kuid tuleb mõista, et Eesti turule jõuab hinnalangus tavaliselt 7-10 päevase viitega. Seda eelkõige tanklates olevate kütusevarude tõttu,» selgitas hinnastamisjuht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles