Kalev Meedia koondab 200 töötajast ligi 150

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Meedia väljaantavate ajakirjade seas on näiteks Just, Moto ja Ärielu.
Kalev Meedia väljaantavate ajakirjade seas on näiteks Just, Moto ja Ärielu. Foto: kalev.ee

Meediafirma Kalev Meedia koondab majandusraskuste tõttu oma senisest 200 töötajast kokku ligi 150 inimest.


Kalev Meedia peatoimetaja Indrek Lindsalu ütles BNSile, et täpne koondatavate arv ei ole veel selge, kuid suurusjärk on 150 inimest.

Ta lisas, et osa inimesi näeb ettevõte tööd jätkamas ning võimalikud on ka ümberpaigutused. Lindsalu sõnul tema ise koondamisteadet saanud ei ole.

Kolmapäeval andis Kalev Meedia kontsernile kuuluv telekanal Kalev Sport koondamisteate kümmekonnale inimesele ning möödunud nädalal peatas meediakontsern 11 ajakirja väljaandmise, mis toob kaasa üle saja töökoha kadumise.

Määramata ajaks peatas Kalev Meedia seltskonnaajakirja Just, majandusajakirja Ärielu, spordiajakirjade Sporditäht ja Basket, autoajakirja Moto, elustiiliajakirjade Avenüü ja Avenüü Professional, infotehnoloogiaajakirja Praktline Arvutikasutaja, lasteajakirjade Muumi ja Muumi Mõistatuste- ja Värviraamat ning venekeelse seltskonnaajakirja Bravo väljaandmise.

Ettevõte põhjendas otsust majanduslangusest tuleneva pingestatud olukorraga meedia- ja reklaamiturul. Esialgsetel andmetel vähenevad pärast trükimeedia väljaandmisest loobumist Kalev Meedia kulud kuus ligi 3,5 miljonit krooni.

Kalev Meedia sai juunis lõppenud majandusaastal 58 miljonit krooni kahjumit. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis oli puhaskahjum 23,2 miljonit krooni.

ASi Kalev suuromanik on Oliver Kruuda.

Kalev teatas esmakordselt meediakontserni loomisest 2007. aasta mai keskel, kui Kalev Meedia võttis üle AS-i Inreko Press ja OÜ Olliwood välja antavad kirjastusväljaanded Ärielu, Sporditäht, Just, Basket ja Muumi.

Mõni aeg hiljem teatas ettevõte Kalev Spordi ja hiljem ka uudisteportaali asutamisest. Pärast seda jätkas Kalev Meedia ajakirjade ostmist. Viimasena omandas ettevõte Sun FMi ja Tartu Ekspressi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles