Lüganuse vald algatas VKG biotoodete tehase eriplaneeringu

Merike Lees
Copy
Tulevase tehase asupaigaks on kavandatud maatükid, mis jäävad VKG praeguse territooriumi naabrusesse poolkoksimägede taha.
Tulevase tehase asupaigaks on kavandatud maatükid, mis jäävad VKG praeguse territooriumi naabrusesse poolkoksimägede taha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Lüganuse vallavolikogu otsustas eileõhtusel istungil algatada kohaliku omavalitsuse eriplaneering eesmärgiga uurida VKG biotoodete tehase rajamise võimalust Lüganuse valda.

«Selle mittealgatamine oleks olnud ebamõistlik,» ütles Lüganuse vallavolikogu esimees Risto Lindeberg. «Eriplaneeringu protsess ja keskkonnamõjude hindamine peab näitama, kas see on õige asi ja mis kohustused see toob arendajale. Pärast on võib-olla nõuded nii suured, et arendajal pole mõtet tehast arendadagi.»

Lindebergi sõnul ei ole praeguseks kerkinud esile ühtegi huvigruppi, kes oleks tehase vastu, kuid ta ei välista, et neid võib tekkida. Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks on avaldanud kahtlust, kas Eestis on piisavalt metsa, et see tehas tooret saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles