Lennufirma kehtestab vaktsineerimata töötajatele trahvi

PM Majandus
Copy
Delta Air Linesi lennuk maandumas Los Angelesi lennuväljal.
Delta Air Linesi lennuk maandumas Los Angelesi lennuväljal. Foto: MARIO TAMA

USA suuruselt kolmas lennufirma Delta Airlines kavatseb oma vaktsineerimata töötajatelt igas kuus nõuda 200 dollari suurust tasu, sest ettevõtte haigushüvitised on nakkusjuhtude tõttu märkimisväärselt kasvanud.

Delta Airlinesi juhi Ed Bastiani sõnul on sellise lisamaksu eesmärk koroonaviiruse leviku pidurdamine ettevõtte töötajate seas, kirjutas BBC.

Ettevõte hakkab alates novembrist vaktsineerimata töötajatelt nõudma igakuiselt 200 dollarit ehk umbes 170 eurot. Samuti näeb uus poliitika ette, et haigushüvitist makstakse ainult siis, kui koroonasse nakatunud inimene on täielikult vaktsineeritud.

Makse kehtib kõigile kindlustuskaitsega kaetud Delta töötajatele, kes moodustavad enamiku ettevõtte 75 000 töötajast. Ettevõtte hinnangul tekitab iga töötaja, kes on koroona tõttu haiglasse sattunud, ettevõtte jaoks 50 000 dollarit ehk 42 500 eurot lisakulu.

Viimastel nädalatel on lennufirma töötajaid Covid-19 deltatüve tõttu üha rohkem haiglasse sattunud ning kõik need töötajad on Bastiani sõnul olnud vaktsineerimata.

Samuti peavad alates oktoobri algusest kõik vaktsineerimata töötajad tegema kord nädalas koroonatesti ja kandma maski kõikides lennufirma siseruumides.

Ka paljud teised USA ettevõtted, nagu United Airlines, Microsoft ja Google, nõuavad töötajatelt enne kontoritesse tööle naasmist täielikku vaktsineeritust. Investeerimisfirma Vanguard aga pakub oma vaktsineeritud töötajatele 1000 dollari ehk umbes 850 euro suurust boonust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles