Lihula ja Martna külje alla kerkivad päikesepargid

BNS
Copy
Kaamos Energy päikesepark Avala ärikvartalis.
Kaamos Energy päikesepark Avala ärikvartalis. Foto: Kaamos

Päikeseelektrijaamu rajav Kaamos Energy tahab nii Martna kui ka Lihula külje alla püstitada võimsad päikesepargid, kirjutab Lääne Elu.

Praegune aeg on päikeseparkide rajamiseks üks sobivamaid, sest koroonakriisi mõjul on langenud paneelide hinnad ning tasuvusaeg kahanenud varasemalt kaheteistkümnelt aastalt seitsme-kaheksa aastani.

Lääne-Nigula vallas Ehmja külas on arendaja päikesepargiks valinud 6,3 hektari suuruse Jõeääre kinnistu ning Lääneranna vallas Alakülas asuva 23 hektari suuruse Väljamaa kinnistu. Ehmja külla kavandatakse 2 MW võimsusega päikeseparki, Alakülla plaanitava päikesejaama võimsuse kohta arendaja veel kaarte ei ava.

«Projekt on veel päris algusfaasis,» ütles Kaamos Energy juht Mihkel Loorits Lääne Elule.

Algatatud on projekteerimistingimuste avalik arutelu ja ettevõte ootab nüüd vallalt tagasisidet, kas kohalike hinnangul sobiksid väljavalitud kinnistud energiatootmiseks ning milliste piirangutega peaks arendaja arvestama.

Lääneranna abivallavanem Margus Källe peab Alaküla krunti päikesejaama püstitamiseks mõistlikuks. «See pole ei rahvuspargis ega ka majade külje all, kinnistu on väikese viljakusega, sinna muud ei tee,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles