Purjelaua T293 EMi noorimas võistlusklassis eestlannad 2. ja 3. kohal

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Bertha Kivistik EST-209 olümpiaettevalmistusklassi purjelaual Techno293
Bertha Kivistik EST-209 olümpiaettevalmistusklassi purjelaual Techno293 Foto: Eesti Purjelaualiit

Tallinnas Pirital toimuvate noorte purjelaudurite olümpiaettevalmistusklassi Techno 293 Euroopa meistrivõistluste kolmandat võistluspäeva alustavad Eesti tüdrukud Bertha Kivistik ja Liisa-Marii Kalk kõige noorema ehk U13 võistlusklassi esikolmikus.

Kivistik on kolme sõidu järel tüdrukute arvestuses teisel ning Kalk kolmandal positsioonil. U13 klassis küll Euroopa meistritiitleid välja ei anta ning jooksvalt peetakse poiste ja tüdrukute sõitude arvestust ühtses tabelis, kuid võistluse lõpul antakse parimatele poistele ja tüdrukutele eraldi medalid. Teistes võistlusklassides ei ole Eesti võistlejad esikümnesse jõudnud.

Regati direktor Kristel Oitmaa tõdes, et seni on EMil õnnestunud pidada kolm võistlussõitu, kolmapäeval halva ilma tõttu starte ei toimunud. Neljapäevaks on ilmaprognoos parem ning korraldajatel on kavas anda mõlemal võistlusrajal esimene start kell 11.30.

Techno293 EMil võisteldakse kokku viies eri arvestuses: U13 ehk alla 13-aastased, Junior (kuni 15-aastased), Youth (kuni 17-aastased), Plus Youth (alla 19-aastased) ning klassis Plus, mis on vabaklass. Igas võistlusklassis toimub eraldi arvestus veel ka poistele ja tüdrukutele.

Võistlussõidud toimuvad teisipäevast laupäevani, viimane võimalik stardiaeg on laupäeval kell 16.00 ning autasustamine laupäeval kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles