Värska Vee kasumlik aasta võimaldas töötajatele palgatõusu

BNS
Copy
AS Värska Vesi
AS Värska Vesi Foto: As Värska Vesi

Mineraal- ja joogivee tootja AS Värska Vesi käive kasvas möödunud aastal tunamullusega võrreldes 0,5 protsenti, 10,5 miljoni euroni, puhaskasum kerkis samal ajal 7,6 protsenti, 537 800 euroni.

Põhitoodete müük kasvas 7 protsenti, allhangete müük aga vähenes 10 protsenti. Ettevõtte müügitulust läks 16 protsenti ekspordiks ja 84 protsenti müügiks Eestisse. Suurim ekspordi sihtriik oli Läti. Kõige enam ehk 49 protsenti kasvas eksport Soome, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Ettevõtte üldhalduskulud olid mullu 1,1 miljonit eurot ja turustuskulud ligi 4,3 miljonit eurot. Üldkulud suurenesid aastaga 2 protsenti ja turustuskulud 3 protsenti. Ettevõtte 2020. aasta põhivarade kulum oli ligi 1,1 miljonit eurot, mida oli ühe protsendi võrra enam kui aasta varem.

Mullu investeeris Värska Vesi materiaalsesse põhivarasse 1,5 miljonit eurot. Eelmisel aastal sai valmis ka 233 400-eurone PVC-hall ning juba olemasolevaid ehitisi korrastati ligi 398 000 euro eest.

Käivitati ka uue mahlatoodete liini ehitus, kuhu investeeriti 40 600 eurot ja alustati päikesepaneelide paigaldusega katusele, millele kulutati 80 400 eurot.

Mullu töötas ettevõttes 74 töötajat ehk sama palju kui 2019. aastal. Palgakulu kasvas aastaga aga 8,1 protsenti, 1,4 miljoni euroni.

Tänavu on joogitootja põhieesmärgiks firma turupositsiooni säilitamine koduturul ja ekspordi osakaalu kasvatamine. Eesmärk on suurendada müüki ja turuosa eeskätt Soomes ja vähendada allhangete osakaalu kogumüügist eelkõige koduturul.

Ettevõte plaanib tuua turule mineraalvee baasil uusi tervislikke tooteid ning eesmärgiks on käibe kasvatamine 5 protsendi võrra ja kasumi eesmärgiks seatud 800 000 eurot.

1993. aastal asutatud AS Värska Vesi jätkas 1973. aaastal Värska sovhoosis alustatud mineraalvee tootmist. Ettevõte tegeleb põhiliselt mineraalvee ja allikavee tootmisega ning realiseerimisega. Ettevõtte peamised kaubamärgid on Värska Originaal, Värska Allikavesi, Nordic Springs, Biomari ja Värska Vurtsvasser.

Värska Vee omanikeks on Emphora Holding, UJ Invest ja Värska Kaevud. Ettevõtte tegelikud kasusaajad on 34,18 protsendiga Georg Mahla ning Oliver Jõgeva, Rauno Jõgeva ja Birgit Kadak, kõik 19,63-protsendilise osalusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles