Londoni Gatwicki lennujaam laieneb hoolimata pandeemiast ja keskkonnaprobleemidest

Copy
Londoni Gatwicki lennujaam.
Londoni Gatwicki lennujaam. Foto: Toby Melville

Suurbritannia suuruselt teine lennujaam Londoni Gatwick teatas kolmapäeval kavast seada teine stardi- ja maandumisrada täielikult töökorda, mis aitaks kaasa pikaajalisele kasvule ja 18 400 töökoha tekkele.

Gatwicki lennujaam hakkab järgmisel kuul avalikult arutama plaani seada täielikult töökorda teine lennurada. Projekti maksumus on umbes 500 miljonit naelsterlingit (584 miljonit eurot) ning see aitab suurendada reisijate läbilaskevõimet kahe aastakümne jooksul kahe kolmandiku võrra rohkem kui 70 miljoni reisijani aastas.

Londonist 48 kilomeetrit lõunas asuv Gatwick on praegu ühe lennurajaga lennujaam. Teine rada on küll olemas, kuid kuna see on esimesele liiga lähedal, ei saa neid korraga kasutada. Lennujaama sõnul on kavas teise lennuraja keskjoont 12 meetri võrra nihutada.

Pandeemia tõttu on reisijate hulk küll kahanenud, kuid lennujaam vaatab kaugemale tulevikku ja püüab oma suutlikkust aegsasti tõsta. «Skeem aitab kindlustada lennujaama pikaajalist kasvu, luues aastaks 2038 ligikaudu 18 400 uut töökohta,» seisab lennujaama avalduses.

Samuti lubab lennujaam vaatamata lennuliikluse suurenemisele keskkonnamõjusid minimeerida.

«Oleme kindlad, et Gatwick mitte ainult ei taasta endist reisijateveo taset, vaid tal on ka potentsiaal saada uuesti üheks Euroopa parimaks lennujaamaks,» ütles lennujaama tegevjuht Stewart Wingate.

Eelmisel aastal teatas Gatwick 600 töökoha koondamisest nõudluse kadumise tõttu koroonaviiruse pandeemia ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles