Riigikontroll: riigi kinnisvara haldamist kimbutavad hädad (1)

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Riigi Kinnisvara toetab stipendiumiga kinnisvara- ja ehitusvaldkonna tudengeid.
Riigi Kinnisvara toetab stipendiumiga kinnisvara- ja ehitusvaldkonna tudengeid. Foto: Elmo Riig

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) on ministeeriumide sõnul partnerina jäik ja pigem kulukas. Samuti tunnistavad ministeeriumid, et ei suuda olla riigiettevõttele läbirääkimistel tugevad partnerid.

Täna avaldatud riigikontrolli ülevaade riigi kinnisvarapoliitikast toob esile terve hulga probleeme ja leiab, et RKASi teenuste kasutamine ei tohiks olla riigiasutuste automaatne valik, nagu see praegu suuresti on. Valitsus kinnitas küll tänavu aprillis riigi uue kinnisvarapoliitika, kuid juba siis olid rahandus- ja teised ministeeriumid ning ka RKAS seisukohal, et põhimõttelisi kitsaskohti see ei kaota.

«Ülevaate koostamise käigus tõdesime üha enam, et need lootused, mis kaasnesid riigi kinnisvarapoliitika elluviimise RKASi­le delegeerimisega, pole paraku täitunud,» nentis riigikontrolör Janar Holm (pildil) pressiteates. «Pigem kimbutavad riigi kinnisvara haldamist hädad, mis tulenevad ettevõtte sisulisest monopoliseisundist. Seda ei ole põhjust ette heita RKASile, kes toimib valitsuse ja kitsamalt rahandusministeeriumi kehtestatud reeglite järgi ja peab äriühinguna täitma omaniku ootusi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles