VISA ostis endale 150 tuhande dollari eest krüptokunsti

PM Majandus
Copy
Visa pangakaart
Visa pangakaart Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix

Maksevahendusplatvorm VISA teatas esmaspäeval, et seotas endale 150 tuhande dollari eest NFT'd (asendamatu digitaalne žetoon). Ettevõtte sõnul tegid nad seda eesmärgiga õppida ja astuda esimese sammu NFT-de kogumise maailma, vahendab Fortune.

Žetoon, mis osteti, oli üks esimesi NFT-sid Etheriumi plokiahelal aastal 2017. See on osa kollektsioonist, kus on 10 tuhat erinevat pildikest, millest mõned on müünud isegi 7 miljoni eest. 

Visa blogis kirjutab nende krüptosektori juht Cuy Sheffield, et tulevikus mängivad NFT-d olulist rolli jaekaubanduses, sotsiaalmeedias ja meelelahutuses. Et aidata oma kliente ja partnereid peame me esmalt arusaama taristu nõudmistest, mida on globaalsel brändil vaja NFT ostmiseks ja hoidmiseks, lisab ta.

Visa loodab kasu lõigata sektori kasvust ja tahab mängida rolli miljardite dollarite vahendamisel, mis kulutatakse NFT-dega kauplemisel. Samuti tahab makseplatvorm aidata väikese suurusega ettevõttetel saada sellest tehnoloogiast kasu.

Antud kujutis on CryptoPunk 7523, mis müüdi see aasta Sotheby´si oksjonil 11,8 miljoni eest.
Antud kujutis on CryptoPunk 7523, mis müüdi see aasta Sotheby´si oksjonil 11,8 miljoni eest. Foto: Cindy Ord / Getty Images / AFP / Scanpix

NFT-d annavad väikeettevõtetele võimaluse kasutada avalikke plokiahelaid digitaalsete kaupade tootmiseks ja siis nende koheseks krüpto-rahakotti toimetamiseks, ütles Sheffield blogipostituses. Me võime ette kujutada tulevikku, kus teie krüptoaadress muutub sama oluliseks kui teie postiaadress, lisas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles