Neivelt: Eestis tuleks passiivse tulu pealt sotsiaalmaksu maksta (12)

BNS
Copy
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Dmitri Kotjuh

Ettevõtja Indrek Neivelt ütles Keskerakonna majanduskonverentsil, et Eestis tuleks maksta sotsiaalmaksu ka dividendide ja üüritulu pealt.

«Inimene maksab sissetuleku pealt, aga dividendide ja üüritulu pealt ei maksta sisuliselt mitte midagi, see pole õiglane. Me maksustame töö tegemist, aga me ei maksusta passiivset tulu,» toonitas Neivelt. «Normaalne ühiskond teeks vastupidi, motiveeriks tööd tegema, mitte niisama passima.»

Neivelti hinnangul tuleks kõikidele tuludele panna võrdne sotsiaalmaks. Sellel võiks tema arvates siiski lagi olla, näiteks presidendi palk. «Kõik inimesed maksavad kõigist oma tuludest sotsiaalmaksu. See ei diskrimineeri ka neid, kes saavad kõrget palka,» lisas ta.

Samuti leidis Neivelt, et maksudega tuleks motiveerida inimesi tervislikumalt elama. Suur hulk tervisehoiukulutustest läheb tema sõnul elustiilihaiguste ravimisele ja seetõttu võiks kehtestada individualiseeritud sotsiaalmaksud, millest sõltuvalt maksaks elustiilihaigustega inimesed kõrgemat sotsiaalmaksu.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles