Viru keskus läbib uuenduskuuri

Postimees
Copy
Viru keskuse sisevaade pärast renoveerimist
Viru keskuse sisevaade pärast renoveerimist Foto: Viru Keskus

Viru keskuses algasid ligi aasta kestvad uuendustööd, mis annavad keskusele uue näo ja sisu. Kõigepealt valmib Kaubamaja toidumaailm ning oma kontseptsiooni muudavad ka mitmed kauplused. 

Arvestades kliendi vajaduste ja ostukäitumise muutumist on tegevjuhi Gertti Kogermanni sõnul uuenemine äärmiselt tähtis ja vajadus keskuse uuenemise järele on selge. 

Esimeses etapis valmib keskust ja kauplusi paremini ühendav uus keskne käigutee, samuti uuenevad keskuse aatrium ja I korruse üldalad. Kontseptsiooni muudab ka mitu keskuse kauplust.

«Esimesena taasavab uksed täielikult uuenenud Kaubamaja toidumaailm. Seejärel võib näha uuenenud ilumaailma ning Apotheka apteegi ja tema iluosakonna värskenduskuuri,» rääkis Kogermann. Sügise teises pooles saab uuenduskuuri Rahva Raamat ja Kogermanni sõnul on kavandatud muidki üllatusi. 

Viru keskuse uuenemise aluseks on rahvusvahelise konkursi võidutöö, mille autoriteks on Rootsi arhitektuuribüroo Wingårdhs. Büroo on spetsialiseerunud arhitektuurile, linnaplaneerimisele, sisekujundusele ja maastikuarhitektuurile. Wingårdhsi büroos valminud projektide hulgas on Göteborgi teaduskeskus Universeum, Rootsi saatkond Washingtonis ja Berliinis, Rootsi Rahvusmuuseum Stockholmis, hotell  Blique by Nobis, Mall of Scandinavia, ostukeskus Emporia ja Saluhall Malmös.

Uuenemisele on planeeritud aasta, keskus on kogu selle aja avatud, kuid teatud aladel võib olla ümberkorraldusi, mille kohta saab lisainformatsiooni keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles