Küttepuud on aastaga oluliselt kallinenud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahju kütmisel tuleb olla hoolikas. Pilt on illustratiivne.
Ahju kütmisel tuleb olla hoolikas. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Võrreldes eelmise aastaga on küttepuud 11 protsenti kallimad.

Konjunktuurinstituudi hinnauuringute andmetel konteinerites müüdava küttepuidu ja võrgus kaminapuude hinnad kuu võrdluses eriti ei muutunud. Soodusmüükide tulemusel olid jaanuaris lahtised 30-50 cm pikkused küttepuud keskmiselt 2-5 protsenti odavamad kui eelmisel kuul ja 3-meetrise saagimata küttepuu hind oli jaanuaris keskmiselt 1 protsenti odavam kui detsembris.

Aastavõrdluses on nii toored kui kuivad küttepuud oluliselt kallinenud. Võrreldes eelmise aasta jaanuari hindadega on hinnatõus aga 11 protsenti.

Lahtised toored lepahalud maksid keskmiselt 37 eurot kuupmeeter ja olid 20 protsenti kallimad kui 2011. aasta jaanuaris. Kasehalgude hind (keskmiselt 47 eurot kuupmeeter) oli tõusnud aastaga 5 protsenti. Konteineris lepapuude hind (jaanuaris keskmiselt 50 eurot kuupmeeter) tõusis aastaga keskmiselt 16 protsenti, kasekonteiner (60 eurot kuupmeeter) oli kallinenud 17 protsenti.

Kuivade lahtiste lepahalgude hind (keskmiselt 49 eurot kuupmeeter) oli aastaga kerkinud 9 protsenti, samal ajal konteineris müüdavate kuivade lepahalgude hind (62-63 eurot kuupmeeter) eriti ei muutunud. Kuivad kasehalud konteineris kallinesid aastaga 20 protsenti.
Kuiva, võrgus müüdava lepa-kaminapuu hind oli tõusnud aastaga keskmiselt 6 protsenti (jaanuaris 70 eurot kuupmeeter), kase-kaminapuu hind (ca 80 eurot kuupmeeter) aastavõrdluses ei tõusnud. Lepa-kaminapuu 40-liitrise võrgu hind kõikus 2,2 eurost 3,5 euroni, kasel peamiselt 3-3,5 euro vahemikus.

Puitbriketi ja puidugraanulite hind (vastavalt 168 eurot tonn ja 187 eurot tonn) oli võrreldes 2011. aasta  jaanuariga tõusnud 2 protsenti. Turbabriketi hinnatase langes aastaga 9 protsenti, sest Tootsis lõpetati turbabriketi tootmine ja müügiloleva Sangla turbabriketi hinnatase on odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles