Biden tühistab 5,8 miljardi dollari väärtuses õppelaenu võlgu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Susan Walsh

Bideni administratsioon kustutab veel miljardeid dollareid õppelaenu võlgu, säästes sadu tuhandeid ameeriklasi õppelaenu maksmast.

USA haridusministeerium teatas neljapäeval, et tühistab septembris 5,8 miljardi dollari ulatuses õppelaenu võlgasid enam kui 320 000 laenuvõtja jaoks, vahendab AP.

Võlgade kustutamine läheb laenuvõtjatele, kellel on täielik ja püsiv töövõimetus, ja neid antakse automaatselt, kasutades sotsiaalkindlustusametile juba kättesaadavaid andmeid.

«Me oleme kuulanud puuetega laenuvõtjate ja huvigruppide arvamust selle muudatuse vajalikkuse kohta ning me oleme põnevil, et saame seda ellu viia,» ütles Ameerika Ühendriikide haridusminister Miguel Cardona oma avalduses.

«See muudatus vähendab bürokraatiat eesmärgiga muuta protsessid toetust vajavate laenuvõtjate jaoks võimalikult lihtsaks,» lisas ta.

President Joe Biden on siiski endiselt demokraatide, huvirühmade ja laenuvõtjate surve all, et teha rohkemat ning kustutada 50 000 dollari väärtuses õppevõlgu iga laenuvõtja kohta.

Biden on palunud haridusministeeriumil ja USA justiitsministeeriumil vaadata läbi tema õiguslikud volitused õppelaenu võlgade kustutamiseks täitevvõimu kaudu. Nende aruannete tulemused ei ole veel avalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles