AstraZeneca tegevjuht teenis 2020. aastal 18 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Foto: DADO RUVIC / REUTERS

COVID-19 vaktsiinitootja AstraZeneca tegevjuht Pascal Soriot oli Suurbritannia kõrgeima palgaga ettevõtte ülemus aastal 2020, mil keskmine FTSE 100 (saja suurima Suurbritannia börsiettevõtte) juht nägi, et nende palk langes peaaegu viiendiku võrra, vahendab Reuters. 

Aktsionärid olid nõudnud ülemustelt finantskoorma jagamist, kuna paljude sektorite ettevõtetel oli raske aasta ja paljudes riikides toimunud sulgemised tabasid käiveid.

Briti suurimate börsifirmade juhtide mediaanpalk langes 3,8 miljonilt eurolt 3,1 miljoni euroni. 3,1 miljonilt on 86-kordne tavalise Ühendkuningriigi töölise palk.

Boonuseid maksvate ettevõtete osakaal langes 64%-le 2019. aasta 89%-lt. 77% maksis välja pikaajalisi stiimuleid, mis põhinevad eelmise 3 kuni 5 aasta tulemustel, võrreldes 82%-ga eelmisel aastal.

FTSE 100 üheksast ettevõttest, kes võtsid avalikku raha Briti valitsuse koondamisskeemi kaudu, oli tegevjuhi keskmine palk 2,2 miljonit naela.

«Tegevjuhtide palgapaketid on kavandatud nii, et need kajastaksid aktsionäride, töötajate ja teiste sidusrühmade kogemusi, nii et ühes mõttes näitavad tänavused madalamad palgatasemed, et süsteem töötab ettenähtud viisil,» ütles palgaraporti koostanud High Pay Centre´i direktor Luke Hildyard.

«Teisest küljest on need endiselt väga helded hüved ... ajal, mil üldiselt on valitsuse toetus majandusele ilmselt olnud Ühendkuningriigi suurimate ettevõtete ellujäämise ja edu jaoks olulisem kui nende juhtide otsused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles