IMF jätab Talibani ilma 450 miljoni dollari suurusest abipaketist

PM Majandus
Copy
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) logo.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) logo. Foto: Yuri Gripas

Kolmapäeval teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) USA presidendi Joe Bideni administratsiooni survel, et ei anna üle 450 miljoni dollarilist abipaketti, mille saabumine Afganistani oli planeeritud järgmiseks nädalaks, vahendab CNN.

Teade tuli pärast seda, kui USA rahandusministeerium ja Kongressi vabariiklased väljendasid muret raha üleandmise pärast, kuna Taliban kukutas USA toetatud valitsuse Kabulis.

USA rahandusminister Janet Yellen.
USA rahandusminister Janet Yellen. Foto: SAUL LOEB/AFP

IMF selgitas, et Afganistan ei saa seda raha, kuna rahvusvahelisel üldsusel puudub selgus seoses Afganistani valitsuse tunnustamisega.

Rohkem kui tosin vabariikliku partei liiget kirjutasid teisipäeval USA rahandusministrile Janet Yellenile kirja, milles väljendasid muret selle üle, kuidas IMF pidi saatma peaaegu pool miljardit dollarit tingimusteta likviidsust režiimile, kes on abistanud USA ja ta liitlaste vastu suunatud terroriakte.

Tavaliselt, kui tekib vaidlus selle üle, kes on võimul riigis, mis on valmis abipaketi saama, küsitleb IMF oma liikmeid, kuidas protsessi jätkata. 2019. aastal võttis IMF Venezuelalt juurdepääsu 400 miljoni dollari suurusele sularahafondile, sest enamik fondi liikmeid keeldus tunnustamast Nicolas Maduro valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles