Harku järve äärde kerkib 400 uut kodu

PM Majandus
Copy
Foto: KUU arhitektid

Arco Vara ehitab Harku järve äärde Paldiski maantee 124b kinnistule ligi 400 koduga elamupiirkonna. Lisaks sellele korrastatakse ka avalikus kasutuses rand.

Arco Vara võttis lisaks elamupiirkonna rajamisele kohustuseks teha korda ka Harku järve rannaosa, kuhu tuleb uus rannahoone, sportimiskohad ning mänguväljakud. «Ka rannaala läbiv kergliiklustee korrastatakse, lisatakse valgustus ning pingid,» ütles Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe.

Foto: KUU arhitektid

Elamuarenduse kinnistu suurus on 69 506 m2 ja sinna kerkivad 1-4 korruselised hooned. Majade vahele rajatakse koosveetmise alad ja mänguväljakud. 

Foto: KUU arhitektid

Liiklusmüra vaigistamisele aitab kaasa hoonete paiknemine. «Paldiski maantee äärsed suuremad hooned ning nende vahele jääv kõrghaljastatud ala tekitavad mürabarjääri maantee ja ülejäänud planeeringuala vahele,» selgitas arhitekt Joel Kopli.

Paldiski maantee 124b planeeringulahenduse töötas välja KUU arhitektide meeskond, kuhu kuuluvad lisaks Joel Koplile ka Johannes Aasmäe ja Liis Juuse.

Foto: KUU arhitektid

Arco Vara juhatuse liikme Miko Niinemäe kinnitusel on elamukvartali ehituse ja korterite müügi algus planeeritud 2023. aastasse. Projekti investeeritakse ligi 80 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles