ABB viib osa tootmisest Eestist ära

BNS
Copy
ABB Jüri tehas.
ABB Jüri tehas. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB viib elektrijaotusseadmete tootmise Eestis Jüris asuvast tootmisüksusest teistesse ettevõtte tegevuskohtadesse Euroopas.

ABB elektrijaotusseadmete tootmisüksus tegeleb peamiselt komplektalajaamade, aga ka elektrisõidukite laadimis- ja salvestusseadmete tootmise, müügi ja arendamisega. Elektrijaotusseadmete valdkonnas keskendub ABB jätkuvalt ülemaailmsele arengule elektrisõidukite laadimis- ja energiasalvestuslahenduste arendamisele. ABB jätkab elektrijaotusseadmete müüki Eestis.

Pärast muudatusi jätkab ABB Eestis tootmistegevust kahes üksuses – mootorite ja generaatorite ning sagedusmuundurite tehases. Lisaks mainitud tehastele jätkab ABB Eestis tegevust ka robootika, protsessiautomaatika ja elektrifitseerimise valdkonnas.

ABB on 30 tegevusaasta jooksul Eestis investeerinud siia üle 100 miljoni euro ja annab praegu tööd enam kui 1500 inimesele.

ABB on juhtiv globaalne tehnoloogiaettevõte, kes edendab ühiskonna ja tööstuse ümberkujundamist, et saavutada tootlikum ning kestlikum tulevik. Ühendades tarkvara oma elektrifitseerimise, robootika, automatiseerimise ja ajamite portfelliga, nihutab ABB tehnoloogia piire jõudluse uuele tasemele tõstmiseks. ABB tipptasemel saavutuste ajalugu on enam kui 130 aasta pikkune ning edu taga on ettevõtte 105 000 andekat töötajat enam kui 100 riigis.

ABB tegutseb Eestis alates 1992. aastast. Ettevõtte tegevus jaotub nelja valdkonda, milleks on müük, tootmine, korrashoiuteenused ning äriteenused. Ligi 30 tegevusaasta jooksul Eestis on ABB pälvinud viis korda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välja antava «Aasta Välisinvestori» auhinna ning korra Eesti parimale ettevõttele määratava «Ettevõtluse Auhinna».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles