Suurbritannia restoranikett pidi kanadefitsiidi tõttu sulgema 45 restorani

PM Majandus
Copy
Suletud restoran Birminghami kaubanduskeskuses.
Suletud restoran Birminghami kaubanduskeskuses. Foto: Matthew Lofthouse / SWNS / Scanpix

Ühendkuningriikide restoranikett Nando´s kelle menüüst põhiosa koosneb kanatoitudest, on pidanud sulgema 45 restorani Inglismaal, Šotimaal ja Walesis, kuna kohalikud müüjad ei suuda piisaval hulgal kanaliha tarnida, vahendab CNN.

Restorankett on viimane pikas reas ettevõttetest, kelle tarneahelad on olnud mõjutatud tööjõupuudusest. Nando´se kõneisiku sõnul on pudelikaelaks ÜK kanaliha edasimüüjad. 

Paljud Ühendkuningriigi toidutootjad ja restoranid on koroonaviiruse pandeemia ajal näinud vaeva töötajate värbamisega, tekitades stressi tarneahelatele, mis olid juba Brexiti tõttu pingelised. Viimastel kuudel süvendasid töötajate puudust Ühendkuningriigi reeglid, mis nõuavad inimestelt isoleerimist, kui nad puutuvad kokku koroonaviirusesse nakatunud inimesega.

Õli lisab tulle juurde veokijuhtide puudus, mis raskendab tarnet. Hinnangute järgi on puudu 100 tuhat juhti, kellest 20 tuhat on Euroopa Liidu kodanikud, kes lahkusid Brexiti-järgselt.

«Ühendkuningriigi tarneahelad on praegu natuke õudusunenäolikud. See avaldab mõju mõnele meie restoranile Inglismaal, Šotimaal ja Walesis,» ütles Nando's oma jälgijatele Twitteri vahendusel.

Juulis põhjustas koroonaviiruse juhtumite arvu suurenemine ajutist toidu- ja bensiinipuudust. Mõned Ühendkuningriigi suurimad supermarketid ei suutnud mitmeid tooteid piisavalt varuda ja bensiinijaamade operaatorid tunnistasid, et mõned nende pumbad olid tühjaks saanud.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles