FI hoiatab kaheksa finantsteenuste pakkuja eest

BNS
Copy
Üks kolmest veebisaidist, mida tegevusloata investeerimisteenuste osutamises kahtlustatav Vestafuture OÜ kasutab.
Üks kolmest veebisaidist, mida tegevusloata investeerimisteenuste osutamises kahtlustatav Vestafuture OÜ kasutab. Foto: atonbroker.trade

Finantsinspektsioon (FI) hoiatab kaheksa ettevõtte eest, mis osutavad investeerimisteenust, annavad krediiti või tegelevad fondi valitsemisega ilma selleks tegevusluba omamata. 

Tegevusloata investeerimisteenuste osutamises kahtlustatav Vestafuture OÜ kasutab FI hoiatusteate järgi veebiaadresse atonbroker.trade, bifin.trade ja artfin.trade. Juulis teatas FI, et ettevõte kasutas ka finambroker.trade veebiaadressi. 2019. aasta detsembris asutatud ettevõtte juhatuse ainuke liige on Serhii Pupko.

Samuti tegevusloata investeerimisteenuse osutamises kahtlustatav Yield Enterprise Currency Software OÜ kasutab veebiaadresse www.protraderex.com ja www.libramarkets.com. Ettevõtte juhatuse ainuke liige on FI andmeil Bulgaaria kodanik Petar Borislavov Zlatkov.

Tegevusloata investeerimisteenuse osutamises kahtlustatakse ka ivfinancialsolutions.com veebilehte kasutavat ettevõtet; Taiwani äriaadressiga ettevõtet Asia Pacific Management; ja www.spxmarkets.com veebiaadressi kasutavat 1BIT OÜ-d.

Lisaks on tegevusloata investeerimisteenuse osutamise kahtluse tõttu hoiatusteade avaldatud Vomis Group OÜ – endise nimega Daxioma Group OÜ – kohta. Ettevõtte juhatuse liikmed on Nataliia Klikich ja Yurii Gerasymov ning ettevõte kasutab veebiaadressi daxioma.com.

Tegevusloata krediidi andmises kahtlustab inspektsioon ettevõtet SF Groupes, mis kasutab veebiaadressi www.sfgroupes.com/et/ ja Facebooki lehte «Krediiti ja Ari».

Tegevusloata investeerimisteenuse osutamises ja ka fondi valitsemises kahtlustab FI ettevõtet Eesty Coin. Eesty Coini juhatusse kuuluvad FI teatel Veiko Huuse ja Kostiantyn Kliuiev. Ettevõte kasutab veebiaadressi eestycoin.com.

Nimekiri ettevõtetest, kellel on inspektsiooni poolt antud tegevusluba või kes võivad Eestis piiriüleselt teenuseid osutada, on leitav FI kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles