Lasnamäe olümpiaujula ning vee- ja spordikeskus valmib 2024. aastal

BNS
Copy
Tondiraba jäähalli vastas olevale krundile, kuhu pargivad praegu jäähalli esinejate rekkad, kerkib mõne aasta pärast olümpiaujula ja veekeskus.
Tondiraba jäähalli vastas olevale krundile, kuhu pargivad praegu jäähalli esinejate rekkad, kerkib mõne aasta pärast olümpiaujula ja veekeskus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Capital Milli partner Tanel Samuel kinnitasid, et  Lasnamäele Tondiraba jäähalli kõrvale kerkib kolme aasta pärast olümpiaujula ning vee- ja spordikeskus.

Samuel rääkis Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et hoone jaguneb kolmeks suuremaks plokiks. Spordikeskuse osasse ehitatakse 50-meetrine olümpiabassein, lisaks 25-meetrine treeningbassein ja lastebasseinid. Ujula tribüün mahutab 400 inimest.

Lisaks tulevad keskusesse jõusaal ja kahe väljakuga spordisaal korvpalli, võrkpalli ja muude spordialade jaoks. Spordisaali tuleb 12 meetri kõrgune lagi, mis võimaldab Capital Milli partneri sõnul läbi viia võimlemise ja võrkpalli rahvusvahelisi võistlusi. Tribüün mahutab 1500 inimest.

Hoone teine suurem plokk on seotud vaba aja ja meelelahutusega. Sinna tuleb spaa koos saunade, basseinide, liutorude ja muuga. Spaad hakkab opereerima Mustamäe Elamuskeskus. Samuel lisas, et sellesse alasse tuleb ka 18-rajaline bowling'u-saal, kus saab samuti korraldada rahvusvahelisi võistlusi.

Hoone kolmas osa on majutusplokk, kus asub 120 tuba. Niisiis saab Samueli sõnul keskuses korraldada laagreid ja võistlusi koos majutusega.

Praegu on pooleli hoone projekteerimise faas ning käib kooskõlastamine erinevate ametkondadega. Capital Mill soovib septembrikuu jooksul anda sisse ka ehitusloa taotluse.

Rajatavale keskusele nime leidmiseks kuulutati kolmapäeval välja ka avalik ideekonkurss. Nimi peaks olema meeldejääv ja lühike ning sobima keskuse tegevusega. Nimekonkurss kestab kuni 1. septembrini.

Ettepanekuid saab esitada linna kodulehel. Üks autor võib esitada kuni kolm nime. Võitja selgitab välja žürii, kuhu kuulub keskuse arendaja Capital Mill OÜ kaks esindajat ning Tallinna linnavaraameti ja Lasnamäe linnaosa valitsuse esindaja. Esikolmikut tunnustatakse Capital Milli ja Tallinna linna välja pandud kingitustega.

2019. aastal aastal Tallinna linnavaraameti korraldatud Varraku tänav 14a ja 14b ehitustööde kontsessiooni riigihankele esitas ainsa pakkumuse Capital Mill OÜ tütarfirma Tondiraba Ujula OÜ, kes kuulutati ka hanke võitjaks. Ettevõte ehitab hoone oma rahaga.

Vee- ja spordikeskuse kõrvale, aadressile Varraku tn 14b tuleb ujulat ja kogu kvartalit teenindav avalik parkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles