Luminori teise kvartali kasum kerkis aastaga ligi 60 protsenti

BNS
Copy
Luminor
Luminor Foto: Ints Kalnins/reuters/Scnapix

Luminor teenis tänavu teises kvartalis 21,5 miljonit eurot kasumit, mida on 59,3 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

See kasv tulenes ennekõike madalamatest krediidikahjude eraldistest, mille tulemusel saavutati suurem omakapitali tootlus 5,1 protsenti, samas kui 2020. aasta teises kvartalis oli see 3,3 protsenti, teatas Luminor.

Panga tänavuse esimese poolaasta netokasum oli aga 27,3 miljonit eurot, mullu samal ajal oli kahjumiks 7,7 miljonit eurot.

Luminori omavahendite suhtarv CET1 on 23,1 protsenti, mis ületab eesmärgiks seatud 17 protsenti.

Kodulaenude uusmüük kasvas teises kvartalis võrreldes eelmise aastaga ligi kolm korda ning ka ärilaenude maht kasvas.

Luminor jätkas Balti kapitaliturgude arendamist, korraldades muu hulgas Balti kinnisvarasektori ettevõtte esimese rahvusvahelise võlakirja emissiooni. Lisaks hakkas Luminor pensioniklientidele pakkuma ESG-kriteeriume toetavaid fonde. Ka tihendas pank koostööd IBM-iga, et suurendada oma IT-võimekust ja allkirjastas Worldline'iga sularahaautomaatide võrgustiku haldamise lepingu. 

Panga tegevjuht Peter Bosek ütles, et teises kvartalis tühistati Balti riikides Covid-19 levikust tingitud piirangud ning see oli Luminori klientide ja panga teenindatavate ühiskondade jaoks tervitatav areng.

«Kuigi meid ootab ees veel suur töö, olen innustunud meie teise kvartali edusammudest. Eelkõige on mul hea meel meie rolli üle Balti kapitaliturgude edendamisel, aga ka positiivsete arengute üle kodulaenude uute müügimahtude ja ärilaenude kasvu vallas,» rääkis ta.

Luminoril on Balti riikides ligi 870 000 klienti ja 2300 töötajat ning pank on piirkonna suuruselt kolmas finantsteenuste osutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles