Skeleton Technologies langes mullu 2,1 miljoniga kahjumisse

BNS
Copy
Skeletoni tegevjuhi ja asutaja Taavi Madiberk.
Skeletoni tegevjuhi ja asutaja Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamaegi

Energiasalvestite arendaja Skeleton Technologies OÜ möödunud aasta puhaskahjumiks kujunes 2,1 miljonit eurot, aasta varem teenis ettevõte 374 598 eurot kasumit.

Ettevõtte möödunud aasta müügitulu langes 26 protsenti kolmele miljonile eurole. Majandustulemusi on mõjutanud osalusoptsioonide väljastamine ettevõtte töötajatele, mille kulu oli möödud aastal natukene üle miljoni euro. Aasta enne seda optsioone ei väljastatud, selgub majandusaasta aruandest.

Töötajate keskmine arv ettevõttes kasvas mullu 14 inimese võrra 53 töötajani. Tööjõukulud kasvasid aga ilma optsioone arvestmata 58 protsenti 1,6 miljoni euroni.

Ettevõtte juhatuse hinnangul on COVID-19 pandeemia tagajärjel süsinikdioksiidi heitkoguste nullilevi kiirenenud ja seega on veelgi suurenenud turunõudlus selliste tehnoloogiate ja toodete järele nagu superkondensaatorid ja patareid, mis võimaldavad taastuvenergia ning elektrifitseeritud transpordi kiiremat kasutuselevõttu.

Skeleton Technologies OÜ kuulub gruppi, mille emaettevõte on Skeleton Technologies Group OÜ (STG). STG gruppi kuulub neli tütarettevõtet: Skeleton Technologies OÜ, Skeleton Hybrid Power OÜ, Black Magic GmbH ning Skeleton Technologies GmbH.

Skeleton Technologies OÜ tegeleb superkondensaatorite ja energiajuhtimissüsteemide arendamise ning Skeleton grupile tugiteenuste pakkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles