Kinnisvaraturul kasvab nõudlus väikeste äripindade järgi

BNS
Copy
Ärikinnisvara. Pilt on illustratiivne.
Ärikinnisvara. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Kinnisvarafirma Colonna teatel on tekkinud ärikinnisvara üüriturul suur nõudlus väikeste äripindade järgi, mille kinnituseks on juulikuu tehingute hüppeline kasv.

 

Colonna ärikinnisvara maakleri Martin Sillandi sõnul on koroona mõjutanud väga tugevalt ärikinnisvara üüriturgu, mille tagajärjel on tekkinud defitsiit väikeste äripindade järele.

«Võib öelda, et koroona on viinud turult kõik saadaval väiksemad äripinnad, suurim nõudlus on kuni 50-ruutmeetriste kontori- ja bürooruumide järele,» ütles Silland pressiteates ja lisas, et juulikuu oli tehingute poolest kõige akatiivsem kuu Colonna ajaloos.

Sillandi hinnangul on koroonaaeg muutnud ettevõtete varasemat töökorraldust ja vajadusi – inimesi töötab kontorites korraga vähem, tegevust koondatakse rohkem Tallinnasse. Ent on ka alles alustavaid ettevõtteid, kes otsivad soodsamaid ruume.

«Selline nõudlus on ärikinnisvaraomanikud pannud olukorda, kus mõistlik on kõik suuremad vabad pinnad ümber ehitada väiksemateks,» märkis maakler. Tema sõnul ei dikteeri tingimusi enam suuresti mitte kinnisvaraomanikud, vaid pigem üürnikud.

«Üürnik peab arvestama, et väikest äripinda rentides võib üürihind ruutmeetri kohta olla pisut kallim kui suuremal pinnal, ent kokkuvõttes tuleb väikese pinna üür siiski soodsam,» ütles Sillandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles