Küttepuidu hind langes aastaga 11 protsenti

BNS
Copy
Küttepuude hind langeb.
Küttepuude hind langeb. Foto: Arvo Meeks

Tänavu juunis maksis tihumeeter küttepuitu 24,87 eurot, mis tähendab aastavõrdluses 11,2-protsendilist hinnalangust, samas selle aasta algusest on hind kallinenud 4,2 protsenti.

Esimese kvartaliga võrreldes kasvas küttepuidu hind teise kvartali lõpuks 5,6 protsendi võrra. Seejuures on hind 25 euro tasemest allpool püsinud kogu tänavuse aasta, selgus Erametsakeskuse teise kvartali hinnastatistikast.

Samal ajal on riigimetsast müüdava küttepuidu tihumeetri hind tänavu poolaastaks langenud viimase nelja aasta madalaimale tasemele ja allapoole 20 euro taset. Kvartali hinnalanguseks teeb see 5,5 protsenti ja aasta languseks 15,1 protsenti.

Nimelt muutus Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) poolt koju toodav eratarbijale mõeldud küttepuidu hind tänavu 4. jaanuaril.

Kuni 10-tihumeetrise küttepuidu koguse tarnimisel odavnes hind lehtpuidul 0,3 protsenti ja okaspuidul 1 protsendi ning 24-tihumeetrise koorma tarnimisel langes hind lehtpuidul 2,9 protsenti ja okaspuidul 4,2 protsenti.

«Küttepuiduhindade kerkimisele võiks anda hoogu kliimaneutraalse energeetika edendamine, kui ei realiseeru osade meie ja Euroopa poliitikute soov panna puiduenergeetikale täiendavaid piiranguid. Hetkel tuleb leppida teadmisega, et küttepuidu hind on ainsa sortimendina meie puiduturul, mille võib metsaomanik nimetada ebarahuldavalt madalaks,» kirjutas metsandusekspert Heiki Hepner ülevaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles