TS Laevad vedas juulis rekordarvu reisijaid ja sõidukeid

BNS
Copy
Parvlaev Regula
Parvlaev Regula Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad vedas juulis Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa laevaliinidel kokku rekordilised 411 689 reisijat ja viis üle Väinamere rekordilised 171 100 sõidukit ja haagist.

Võrreldes möödunud aasta juuliga suurenes teenindatud reisijate arv 13 protsenti ja sõidukite arv 12 protsenti ning võrreldes 2019. aasta juuliga oli 2021. aasta juulis reisijate arv 4 protsenti ja sõidukite arv 12 protsenti suurem, teatas ettevõte.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul ületas reisijate arv juulis esmakordselt 400 000 piiri. «Päikseline suvi ja hoogne siseturism on toonud saartele rekordilise hulga külastajaid. Ka välisturistid on juba osaliselt taasavastanud meie kaunid saared, aga välismaiste reisijatega bussireiside arv jääb siiski veel alla koroonaeelsele ajale,» märkis ta.

Virtsu-Kuivastu liinil reisis juulis 279 475 inimest ja üle mere liikus rekordilised 119 667 sõidukit. Liini reisijate ja sõidukite arv suurenes võrreldes möödunud aasta juuliga 12 protsenti. Võrreldes 2019. aasta juuliga oli liini reisijate arv juulis 2 protsenti väiksem, kuid sõidukite arv 8 protsenti suurem.

Rohuküla-Heltermaa liinil teenindati tänavu juulis 132 214 reisijat ja viidi üle mere 51 433 sõidukit. Nii reisijate, aga ka sõidukite arv on liini uued juulikuu rekordnumbrid ning kogu ettevõtte opereerimisajaloo ühe kuu rekordid Hiiumaa liinil.

Võrreldes 2020. aasta juuliga oli Hiiumaa liinil 17 protsenti rohkem reisijaid ja 13 protsenti rohkem sõidukeid. Võrreldes tunamulluse juuliga oli liini reisijate ja sõidukite arv juulis 20 protsenti suurem.

Tänavu juulis tegid parvlaevad kahel liinil kokku 2419 reisi, mida oli 16 reisi ehk 1 protsendi võrra vähem kui mullu.

Kahe saare vahel toimunud laevareiside arvu mõjutas parvlaevaga Tõll juhtunud õnnetus 21. juulil, mille tõttu teenindasid juuli viimasel kolmandikul kahte liini tavapärase viie laeva asemel neli laeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles