Afganistani keskpanga juht pages riigist. Lennuväljal tabas teda üllatus (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Afganistani raha kaotas kiiresti väärtust
Afganistani raha kaotas kiiresti väärtust Foto: Caro / Stefan Trappe/Scanpix

Afganistani keskpanga ajutine juht pages riigist ajal, kui Talibani võitlejad hõivasid Kabuli. Lennuväljale kiirustanud keskpankurit tabas üllatus.

Täna kukkus Afganistani rahvusvaluuta afgaani kurss 1,7 protsenti, 83,5013-ni USA dollari eest. Rahvusvaluuta on nõrgenenud juba järjest neljandat päeva.

Keskpangale teatati läinud reedel, et enam USA dollareid riiki ei saabu ja see tõi kaasa paanika hoogustumise, kirjutas keskpanga juht Ajmal Ahmady Twitteri säutsus.

Pühapäeval lahkus ta lennuväljale, kus oli juba ees endisi ministreid, kirjutab Bloomberg. Ahmadyl õnnestus lennuväljal saada sõjaväelennuki pardale, samal ajal kui tuhanded ootasid võimalust langenud valitsuse järel riigist põgenemiseks. Temaga koos istus lennuki pardal enam kui 300 reisijat, kuid polnud kütust ega pilooti.

«Ma ei plaaninud sedasi lahkuda,» ütles vaid seitse päeva ametis olla jõudnud keskpanga ajutine juht. Ahmady märkis, et mingisugust evakueerumisplaani polnud. President Ashraf Ghani pages loomata üleminekuvalitsust, mis vaid valas õli tulle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles