Printsess Diana ja Prints Charlesi pulmatordi lõik müüdi 2100 euroga

PM Majandus
Copy
Koogi lõik pärines aastast 1981.
Koogi lõik pärines aastast 1981. Foto: Dominic Winter Auctioneers HANDOUT / Scanpix

40-aastat vana koogilõik Diana ja Charlesi pulmast müüdi oksjonil 2500 euro eest, vahendab DW.

Dominic Winter Auctioneers on oksjonimaja, mis keskendub kuninglike mälestusesemete müügile. Nende sõnul oli pakkujaid tervest maailmast, kuid võit läks 2180 euro eest kohalikule inglasele Gerry Leytonile. Mehe sõnul on ta monarhist ja koogilõik saab üheks uueks osaks tema mälestusesemete kollektsioonist.

Kuigi koogi olukord on oma vanusest olenemata üllatav, soovitas oktsionimaja siiski desserti igaks juhuks mitte süüa. Viil on ühest 23-st koogist, mis pulmas serveeriti ja on ehitud suhkrust kuningliku vapiga.

Müüdud koogilõik
Müüdud koogilõik Foto: Claire Hayhurst / PA / Scanpix

Algselt anti kook prouale nimega Moyra Smith, kes töötas kuninganna Elizabeth II ema residentsis. Pärast proua surma pärandus koogilõik ta perele, kes selle 1300 euro eest oksjonimajale müüs. Charlesi ja Diana pulmatordi tükid tulevad regulaarselt müüki, hoolimata asjaolust, et nad lahutasid 1996. aastal. Detsembris müüdi viil 2240 dollari eest koos erilise mälestuskarbiga.

Walesi prints ja leedi Diana Spencer, kellest sai Walesi printsess Diana, abiellusid Püha Pauli katedraalis 29. juulil 1981. Paar lahutas 1996. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles