Avanes 2-miljonine taotlusvoor noorte tööturule aitamiseks

BNS
Copy
Töömess, foto on illustratiivne.
Töömess, foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Ettevõtted, vabaühendused, haridusasutused ning riigi või kohaliku omavalitsuse asutused saavad taotleda toetust, et pakkuda tööturule jõudmiseks toetavaid tegevusi 16–29-aastastele noortele ja vähemalt kuus kuud tööturult eemal olnud või mitteaktiivsetele inimestele; taotlusvooru eelarve on 2 miljonit eurot.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles, et noored on tööturul üks haavatavamaid sihtgruppe vähesema töökogemuse ja sageli töötamise tõttu enam kannatada saanud sektorites. Lisaks märkis ta, et Covid-kriis on avaldanud negatiivset mõju eriti noorte vaimsele tervisele.

«Seetõttu pean oluliseks, et noortele ja pikalt tööturult eemal olnud inimestele pakutaks ka pehmemaid ja paindlikumaid lähenemisi, mis toetavad vaimset tervist ning turvalist ja sujuvat liikumist tööturule. Seda saab teha käelise tegevuse ringide, digipädevuste ja teiste sotsiaalsete oskuste arendamise kaudu,» ütles minister.

Sotsiaalministeeriumi tööhõive osakonna nõunik Kelli Ilisson lisas, et oodatud on ka uued ja integreeritud lähenemised, mis igakülgselt toetavad haavatavamate sihtgruppide võimestamist ja enda tee leidmist.

«Soositud on just näiteks individuaalsemad või klubilised tegevused, mis esmalt aitavad inimest üldse aktiveerida ja seejärel samm-sammult tööellu astuda,» rõhutas ta.

Covid-kriisi tagajärjel tõusis noorte töötuse määr 16–29-aastaste vanusegrupis 2020. aastal 12,3 protsendini, aasta varem oli näitaja 7,2 protsenti. NEET-määr samas vanuserühmas tõusis aastaga 10,4 protsendilt 11,9 protsendini.

Taotlusvooru eelarve on 2 miljonit eurot ja seda rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. Omafinantseeringu suurus taotleja jaoks on 15 protsenti abikõlblikest kuludest.

Avatud taotlusvoor on tähtajaline ja taotlusi saab esitada 16. augustist 27. septembrini. Projektide abikõlblikkuse periood kestab kuni 31.08.2023. Taotlusvooru infopäev toimub 2. septembril virtuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles