Forum Cinemase käive langes mullu pea kolmandiku võrra

BNS
Copy
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Liis Treimann

Kinoketi Forum Cinemas müügitulu kahanes möödunud aastal tunamulluse aastaga võrreldes 29,8 protsenti, 12,8 miljonile eurole.

Ühtlasi kukkus ettevõte ka 2019. aasta 1,8 miljoni euro suurusest puhaskasumist 1,2 miljoni euroga kahjumisse, selgub majandusaasta aruandest.

«Käibelangus tuli peamiselt Covid-19 leviku tõttu seatud piirangutest kinodele. Samuti oli tugevalt mõjutatud filmide linastuskava ja linastuvate filmide arv, mis oli 2020. aastal ligi 50 protsenti väiksem kui eelneval aastal,» selgitas juhtkond aruandes.

Mullu olid kinod neli kuud suletud ning viis kuud opereeriti valitsuse kehtestatud piirangute tingimustes.

Forum Cinemase kinodes käis 2020. aastal ligi 1,5 miljonit vaatajat, mida oli 68 protsenti vähem kui aasta varem. Vaadatuimad filmid olid «Tenet» ning kodumaised «Talve» ja «Sipsik».

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 85 inimest, kelle palgakulu oli ligi 2,5 miljonit eurot. Aasta varem oli 243 töötaja palgakulu 2,1 miljonit eurot.

Alates 2021. aastast kuulub Forum Cinemasest 51 protsenti Kristjan Kongo ettevõtetele Cinerock ning 49 protsenti Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupile, millele kuuluvad ka Postimees Grupp ja uudisteagentuur BNS.

Forum Cinemas haldab Tallinnas Coca-Cola Plazat ja Viljandis Centrumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles