Facebook ja Google planeerivad 12 000 kilomeetri pikkuse merealuse kaabli paigaldamist

PM Majandus
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Lefteris Karagiannopoulos / REUTERS / Scanpix

Facebook ja Google peavad plaani uue veealuse kaabli paigaldamiseks, et ühendada Jaapan Kagu-Aasiaga. Projekt on osa Silicon Valley ettevõttete eesmärgist suurendada investeeringuid internetitaristusse kõrge kasvupotensiaaliga piirkondades.

 

Financial Times vahendab, et 12 000-kilomeetrine kaabel nimega Aprikoos peaks valmima 2024. aastal ja ühendama Jaapani, Taiwani, Guami, Filipiine, Indoneesiat ja Singapuri. Kuigi investeeringu mahtu pole avalikustatud, on see osa USA tehnoloogia firmade eesmärgist rahuldada Aasia lairibaühenduse ja 5G ühenduvuse nõudlust.

Maailmas on ligi 400 merealust kaablit, mis tagavad pea kogu internetiliikluse riikide vahel. Tehnoloogiahiiud Google, Facebook ja Amazon on tõusnud internetitaristusse investeermise liidriteks, eriti just arengumaades, kus internetikasutamine on järk-järgult suurenenud. Facebooki jaoks on Aasia riigid nagu Indoneesia oluliseks kasvulavaks, eriti praegu, mil platvormi laienemine lääne turgudel on vaibumas.

Vaikse mere valguskaabliga ühendamise projekt, mis oli samuti Google ja Facebooki ühisinvesteering, jäi 2020. aastal toppama. Projekt oleks ühendanud Hongkongi ja teised Aasia riigid USAga, kuid jäi turvakaalutlustel katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles