Pro Kapitali kvartalikäive vähenes viiendiku võrra

PM Majandus
Copy
Kalaranna Kvartal
Kalaranna Kvartal Foto: Pro Kapital

Pro Kapitali teise kvartali kogukäive vähenes aasta varasema perioodiga võrreldes 22 protsenti, 2,5 miljoni euroni.

Ettevõtte kogukäive oli 2021. aasta esimesel poolaastal 9 miljonit eurot, mis on 11 tuhande euro võrra vähem kui mullu võrdlusperioodil. Ettevõtte käive kinnisvara müügist sõltub elamuarenduste valmimise ajast, sest müügitulu kajastatakse hetkel, kui sõlmitakse notariaalne müügileping ja ruumid antakse ostjale üle.

Kinnisvarast saadav tulu aruandeperioodil on seotud Ratsuri Majade projekti valmimisega ja korterite klientidele üle andmisega. 2021. aastal jätkab Ettevõte valminud korterite müüki River Breeze Residence’s Riias ja Šaltinių Namai Attico arenduses Vilniuses ning käimas olevate arendusprojektide eelmüügiga Kalaranna Kvartali ning Kindrali Majade arendustes Tallinnas.

2021. aasta esimese poolaasta brutokasum vähenes 24% võrra ja moodustas 2,7 miljonit eurot võrrelduna 3,5 miljoni euroga samal perioodil 2020. aastal. Teise kvartali brutokasum oli 0,7 miljonit eurot võrrelduna 1,4 miljoni euroga võrdlus-perioodil.

2021. aasta esimese poolaasta ärikasum moodustas 0,9 miljonit eurot võrrelduna 0,3 miljoni euro ärikasumiga võrdlusperioodil. Teise kvartali ärikahjum oli miljonit eurot ja möödunud aasta samal perioodil 94 000 eurot.

2021. aasta esimese poolaasta puhaskasum oli 21,3 miljonit eurot ning teises kvartalis 23,5 miljonit eurot. Võrdlusperioodil olid vastavalt puhaskahjum 7,9 miljonit eurot ja 3,9 miljonit eurot. Aruandeperioodi tulemit mõjutas kontrolli kaotus AS-is Tallinna Moekombinaat ja tütarettevõtte konsolideerimise lõpetamine Ettevõtte finantsaruannetes.

Rahavood põhitegevusest olid 2021. esimesel poolaastal negatiivsed 3,9 miljonit eurot võrreldes negatiivse 2,6 miljoni euroga samal perioodil 2020. aastal. Teises kvartalis olid rahavood põhitegevusest negatiivsed 5,2 miljonit eurot ning võrdlusperioodil positiivsed 4,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles