Uuring 41 protsenti vanematest kannavad lapse taskuraha pangaarvele

BNS
Copy
Eurod
Eurod Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Citadele panga uuringust selgus, et 41 protsenti Eesti lapsevanematest on harjunud lapse taskuraha kandma üle otse tema pangaarvele, 33 protsenti eelistavad aga sularaha.

Seejuures 11 protsenti Eesti lastevanematest annavad oma lastele koolipäevadel keskmiselt alla 1 euro päevas. 26 protsendi sõnul jääb see summa 1–2 euro vahele ning 24 protsendi arvates suurusjärku 2–7 eurot.

Üle 7 euro taskuraha päevas jagab välja 7 protsenti Eesti vanematest. 32 protsenti ei osanud aga hinnata, kui palju nad keskmiselt päevas taskuraha annavad.

Baltikumi võrdluses annavad lastele kõike enam taskuraha Leedu lapsevanemad, kellest 37 protsenti jagab päevas välja taskuraha üle 2 euro. Eestis on see näitaja 31 protsenti ning Lätis 34 protsenti.

Samas tõdes Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen, et Eestis ja Leedus ei osanud kõik lapsevanemad täpselt hinnata, kui palju nad just päevas taskuraha annavad, sest teevad seda tihtipeale kuu kaupa.

Citadele tellitud ja uuringufirma Norstat Baltikumi ülene küsitlus viidi läbi juulis. Igas riigis küsitleti ligi 1000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles