Richard Branson müüs 300 miljoni dollari väärtuses Virgin Galacticu aktsiaid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Richard Branson.
Richard Branson. Foto: Virgin Galactic

Sir Richard Branson müüs umbes 300 miljoni dollari eest Virgin Galacticu aktsiaid, kasutades taas oma suurimat börsil noteeritud vara, et toetada oma äriimpeeriumi keset pandeemiat.

Virgin Galacticu aktsia langes reedel pea 3%, kuna selle Briti miljardärist asutaja Richard Branson müüs osa oma osalusest ligi 300 miljoni dollari eest, vahendab Bloomberg.

Branson müüs 10. ja 12. augusti vahel üle 10 miljoni aktsia, selgus neljapäeva lõpus esitatud regulatiivsest avaldusest.

See samm tuleb kuu aega pärast seda, kui kosmoseturismi ettevõte lõpetas oma esimese täielikult mehitatud katselennu kosmosesse, mille pardal oli ka Branson.

Aktsiate müügist saadavat raha kasutatakse Bransonile kuuluva Virgin Groupi vabaaja- ja turismiettevõtete toetamiseks ning uute ettevõtete arendamiseks, ütles Briti konglomeraadi pressiesindaja.

Viimase müügiga jääb Bransonile umbes 46,3 miljonit aktsiat, mille väärtus aktsiate viimase sulgemishinna seisuga oli umbes 1,2 miljardit dollarit. Aprillis müüs ta aktsiaid üle 150 miljoni dollari väärtuses.

Bransoni Virgin Investments on kosmoseturismi ettevõtte suurim aktsionär, kelle osalus oli juuni seisuga Refinitivi andmetel umbes 22%.

Ettevõtte aktsia langes reedel viimase seisuga 25,18 dollarile.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles