Bill Gates lubab annetada 1,5 miljardit dollarit kliimaprojektide jaoks

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: Yuri Gripas

Microsofti asutaja Bill Gates propageerib USA presidendi Joe Bideni kavandatud infrastruktuuriprogrammi. Selle vastuvõtmise korral lubab ta anda miljardeid kliimakaitsepakettide jaoks, vahendab AFP.

Microsofti asutaja Bill Gates on lubanud anda 1,5 miljardit dollarit kliimakaitseprojektidele USAs juhul, kui miljardi dollari suurune infrastruktuuripakett võetakse vastu. Meediateadete kohaselt suunatakse antud summa kolme aasta jooksul kasvuhoonegaaside vähendamiseks.

Seaduseelnõu «mitte ainult ei pane meid püsivamale teele nullemissioonide suunas, vaid ka loob töökohti kogu riigis,» tsiteeris CNBC neljapäeval multimiljardäri sõnu.

Kliimatehnoloogias on otsustavaks teguriks kulude vähendamine ja tootmise tõstmine «hiiglaslikule tasemele», ütles Gates Wall Street Journalile. Seda taset ei ole võimalik saavutada ilma asjakohase poliitilise sekkumiseta, «ja õige meede on just see infrastruktuuripakett,» ütles Microsofti asutaja.

USA presidendi Joe Bideni ulatuslik infrastruktuuripakett on USA senati juba läbinud. Seaduseelnõud toetasid ka mitmed vabariiklased. Nüüd peab selle vastu võtma esindajatekoda, kuid seal on oodata pikemaid läbirääkimisi, kuna demokraatide seas esineb veel erimeelsusi.

Kokku hõlmab pakett 1,2 triljonit dollarit, mis on ligikaudu võrdne Hispaania eelmise aasta sisemajanduse koguproduktiga. Sellest enam kui 550 miljardit dollarit (umbes 470 miljardit eurot) on uus raha, ülejäänud on ümberpaigutatud eelarvevahendid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles